Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście
Ciasto wyrobić tak jak na kruche , czyli posiekać mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia z margaryną. Dodać śmietanę i jajka, wyrobić i włożyć do lodówki na 1 h. Wyjąć i rozwałkować podsypując mąką. Wycinać kwadraty o bokach około 10 cm lub 12 cm. Jabłka obrać i przekroić na pół, wyjąć środek nożem i układać na kwadracie stroną przekrojoną.
Do środka włożyć dżemu dowolnego i zwijać ciasto przeciwległe boki do środka, docisnąć i położyć na wierzch jeszcze dżemu. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor.
Gotowe posypać cukrem pudrem i smacznego : )
Do środka włożyć dżemu dowolnego i zwijać ciasto przeciwległe boki do środka, docisnąć i położyć na wierzch jeszcze dżemu. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor.
Gotowe posypać cukrem pudrem i smacznego : )