Sposób przygotowania:
Ciasto z czekoladą i pijaną śliwką
Pieczemy biszkopt.ciemny Ubijamy białka dodając stopniowo cukier caly czas ubijamy dodajemy zółtka.Do ubitej masy dodajemy wszystkie składniki mieszamy .Masę wylewamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia .Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 35-40 minut. Tak samo ubijamy biszkopt jasny pieczemy 20 minut 175st Na soku brzoskwiniowym gotujemy budyn studzimy. Sliwki najlepiej parę godzin przed robieniem ciasta zalać wódką w słoiczku. Masło i margarynę ubijamy do białości,dodajemy stopniowo chłodny budyń ,ubijamy mikserem ,robimy krem. Krem wykładamy na biszkopt jasny trochę kremu zostawiamy..Na krem dajemy biszkopt ciemny smarujemy pozostałym kremem i dajemy pokrojone sliwki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zalewamy nią sliwki.Ciasto chłodzimy . POLECAM !!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję było naprawdę pyszne;)
mysza75
gosia56
Bo
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko;)
marietta