Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Ciasto 3-bit

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ulubione ciasto moich najbliższych

Ciasto 3-bit

Składniki:

Ciasto 3-bit

 

  • 7 paczek herbatników (7x10 dag)
  • 1 puszka masy krówkowej lub toffi
  • ½ litra mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 10 dag masła
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie bitej śmietany w proszku “Śnieżka”
  • 2 zagęstniki ŚMIETAN-FIX
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Ciasto 3-bit
Na blaszkę 25x30 wyłożyć warstwę herbatników. 1 ½ szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie śmietankowe, i całość wlać do gotującego się mleka. Chwilkę pogotować, i do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać łyżką. Gorącą masę wyłożyć na herbatniki. Na nie wyłożyć masę krówkową lub tofii i ponownie ostatnią warstwę herbatników. Do schłodzonej śmietany wsypać bitą śmietanę w proszku i razem ubijać. Dodać śmietan-fixy Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę herbatników. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. zawsze przy