Sposób przygotowania:
ciasto 3 bit 8
upiec ciemny biszkopt z 6-7 jajek i przekroić na pół. Krem toffi: Ugotowac 1 mleko skondensowane schłodzone w puszce (ja gotuje dzien wczesnie i pozostawiam na noc w goracej wodzie. Dobrze rozmieszać 3 żółtka z 1/4 szkl. cukru dodac 2 łyzki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej.Zagotować 1/2 lit. mleka i na gotujace mleko wlac żółtka z mąką, ugotowac budyń i ostudzić. Utrzeć 1 margarynę lub jedno masło (250g), dodawac po łyżce ostudzonego budyniu, jak juz będzie dobrze utarte dodawać po łyżce wystudzonego mleka i dalej ucierac na puszysty kremSmietana: 1/2 l śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 3 płaskie łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szkl. mleka. śmietanę ubić dodając cukier a na końcu tężejącą żelatyne. Przełożenie placka: - 1 część upieczonego biszkopta - 1/2 kremu - warstwaciastek herbatników (na warstwy potrzeba 6 paczek herbatników po 8 w paczce) - ubita śmietana - warstwa ciastek herbatników - 1/2 kremu - 2 część biszkopta. Wierzch można polać polewa lub posypać cukrem pudremSMACZNEGO!!!!!!!!!!.