Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną Yvonne

Składniki:

Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną Yvonne

 

  • 2 szt jajka,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 4 łyżki otręby owsiane,
  • 2 łyżki mleko odtłuszczone,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 szczypta aromat ajerkoniakowy,
  • 1 łyżka suszona żurawina

Sposób przygotowania:

Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną Yvonne
Najpierw jajka dokładnie utrzeć ze słodzikiem do białości tak aby nie pozostały grudki. Gdy zaczynamy miksować dodawać kolejno: aromat, otręby, mleko i proszek do pieczenia. Na końcu dodać posiekaną żurawinę. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 20 - 25 minut. Dla smakoszy ciast z nutka alkoholu.

Tagi:

jajko jajka