jolanta1965

jolanta1965

Kucharz
[Przepisów: 22]

Ciasto ala piernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe do przygotowania ciasto ,które długo trzyma świeżość i wilgotność nie potrzeba żadnych umiejętności kucharskich zawsze się udaje.

Ciasto ala piernik

Składniki:

Ciasto ala piernik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ala piernik
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę .Całe jajka wybijamy do miski dodajemy cukier i miksujemy na kogel-mogel ,dodajemy mąkę, cynamon,sodę,kakao oraz dolewamy olej i miksujemy na jednolitą masę, dodajemy orzechy,rodzynki i pokrojone jabłka i łączymy to z masą ciasta.Wykładamy do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 160 st.C przez godzinę i piętnaście minut no i gotowe .SMACZNEGO