Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowePrzygotowanie masy biszkoptowej
Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy porcjami cukier ubijając cały czas do czasu, aż piana będzie błyszcząca.
Żółtka wykładamy na miseczkę, dodajemy proszek do pieczenia i ocet, gdy żółtka będą rosnąć, to dodajemy porcjami do piany.
Pieczenie
Następnie dodajemy przesianą mąkę, Wykładamy masę na blachę o długości 23/30. Pieczemy biszkopt przez 30 minut w temp. 170 stopni. Następnie kroimy na dwie części.
Przygotowanie warstw
Biszkopty nasączamy sokiem cytrynowym. W soku rozpuszczamy budyń. Mleko zagotowujemy, dodajemy cukier, rozpuszczamy go. Wlewamy sok, gotujemy budyń. Po ostudzeniu budyniu, ucieramy masło, dodajemy porcjami do budyniu. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ananasy oraz połowę wiorków kokosowych. Przekładamy placki kremem. Dekorujemy wiórkami kokosowymi.