Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowo-kokosowe 4
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Włożyć ostudzony biszkopt. NASĄCZENIE: wrzątek wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, ostudzić, dodać alkohol, wymieszać i nasączyć biszkopt. MASA: Ananasy osączyć. Z zalewy, cukru i proszku budyniowego ugotować gęsty budyń. Miękkie masło utrzeć na puszysto, dodawać po łyżce budyniu, ucierać aż powstanie gładki krem.Ananasy pokroić w kawałki, wmieszać do kremu. KOKOSANKA: białka ubić, dodawać powoli cukier aż piana będzie sztywna i lśniąca, dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wyłożyć na papier do pieczenia, piec ok. 20minut w 170st. Ostudzić. Na nasączony biszkopt wyłożyć krem, wyrównać i wyłożyć kokosankę. Schłodzić w lodówce min 2-3godziny. Najlepsze jest na drugi dzień
katee82
Alex_M
budyń ugotowałam na zalewie. po zmiksowaniu z masłem dał taki kolor jak na zdjęciu. jakbym dodała mleka to bym napisała o tym w przepisie. krem robiony z budyniu na mleku wygląda zupełnie inaczej.