ANECIA

ANECIA

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Ciasto Aneci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne ciasto dla gości i nie tylko

Ciasto Aneci

Składniki:

Ciasto Aneci

 

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 1 szkl.mąki
  • 1 szkl.cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wody gazowanej
  • 1,5 kg jabłek bądz 1L marmolady z jabłek ze słoika
  • galaretka cytrynowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • śmietana kremówka 30% 0,5L
  • cukier waniliowy
  • 4 kostki czekolady mlecznej

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Aneci
Z białek ubić pianę +żółtka,mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia,cukier + wodę gazowaną wymieszać,wylać na blachę piec 0,5 godz w temp.180. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,podsmażyć,bo gotującej się marmolady + cukier do smaku i sypką galaretkę,odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić + cukier waniliowy + żelatynę (rozpuścić w 5 łyżkach letniej wody) i + do śmietany. Na biszkopt wyłożyć marmoladę,śmietanę a na wierzch zetrzeć czekoladę.życzę smacznego