Sposób przygotowania:
Ciasto bakaliowy jeżETAP 1:
1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.
ETAP 2:
2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę.
3. Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
ETAP 3:
4. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
ETAP 4:
5. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
ETAP 5:
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.