Sposób przygotowania:
Ciasto bakaliowy jeżETAP 1:

1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.
ETAP 2:

2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę.
3. Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
ETAP 3:

4. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
ETAP 4:

5. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
ETAP 5:

7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.