Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto balowe
Jaja podzielić do dwóch naczyń, żółtka do większego. Białka ubić ze szczyptą soli i pod koniec ubijania dodać 1/3 część cukru. Ubić na sztywno. Do żółtek dodać 2/3 porcji cukru (pół szklanki), cukier waniliowy i ubijać mikserem. Po minucie dodać 3 łyżki wrzącej wody i ubijać aż masa będzie konsystencji gęstej śmietany. Ubite białka przełożyć do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać drewniana łyżką na kogel-mogel. Mąkę + proszek do pieczenia + budyń wsypać na sitko. Powoli przesiewać i mieszać drewniana łyżką. Wylać na wyłożona papierem blachę(nie smarować boków blachy, żeby biszkopt był puszysty). Piec 30 minut w temp 180 stopni. 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 3 żółtka + 3/4 szklanki mąki rozmieszać w 1 szklance mleka i wlać do gotującego się mleka. Chwile gotować cały czas mieszając. Wystudzoną masę ucierać z 0,5 kostki margaryny. Biszkopt lekko nasączyć ponczem (ok. 1/4 ponczu). Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, następnie ułożyć herbatniki. Herbatniki też można nasączyć ( ale potem gorzej się rozsmarowuje nutelle). Na herbatniki nutella, a na nutelle krakersy. Krakersy mocno nasączyć ponczem, następnie ubić śmietanę, pod koniec dać śmietan-fix + cukier puder. Wyłożyć śmietanę na krakersy i na koniec zetrzeć 0,5 czekolady. Smacznego :)