Sposób przygotowania:
Ciasto bananoffee
Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem - tak, by uzyskać konsystencję mokrego piasku. Na blachę wkładamy papier do pieczenia (można wyciągnąć ciasto i łatwiej się kroi). Na blaszkę wsypujemy (herbatniki można pozostawić w całości i układać na blaszce). Masę kajmakową wkładamy na chwilę do wrzątku (nie będzie taka gęsta i łatwiej będzie ją rozsmarować. W tym czasie kroimy banany w plasterki i polewamy je cytryną (kwas cytryny przełamie słodycz kajmaku oraz zabezpieczy banany przed ściemnieniem). Na herbatniki wykładamy masę kajmakową. Na masę wykładamy banany. Ubijamy śmietanę, tak by powstała bita śmietana. Dosypujemy 1 łyżkę cukru pudru. Do serków stopniowo dokładamy ubitą śmietanę i wykładamy na banany. Całość posypujemy kakao wymieszanym z cukrem pudrem.




kurka79