Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe
Banany obrać, pokroić na kawałki, zmiksować przy pomocy blendera. Dodać cukier, jajka. Wszystko dokładnie ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy bananowej razem z kaszą manną. Miksować razem 2-3 minuty. Wlać olej roślinny, wymieszać wszystko dokładnie.
Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową.
Uwaga! Ciasto można także po wystudzeniu przekroić na dwie części i przełożyć dowolną masą lub dżemem.
Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową.
Uwaga! Ciasto można także po wystudzeniu przekroić na dwie części i przełożyć dowolną masą lub dżemem.