Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ciasto bananowo-cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto najsmaczniejsze jest na ciepło

Ciasto bananowo-cukiniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto bananowo-cukiniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowo-cukiniowe
W jednej misce wymieszać jogurt grecki z jajkami i olejem.W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Czekolady posiekać w kostkę. Dosypać do mąki i przemieszać. Banany rozgnieść i dodać do pierwszej miski, wymieszać. Cukinię zetrzeć i odstawić na 10 minut. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać.Na koniec dodać odciśniętą cukinię i przemieszać. Nałożyć do keksówki o długości 30 cm. Piec około godziny w 180 stopniach. Ciasto najsmaczniejsze jest na ciepło (takie zostało zjedzone i takie widać na zdjęciu), kiedy czekolada rozpływa się w ustach, ale niestety wygląda wtedy jak zakalec ;)
Ciasto bananowo-cukiniowe
W jednej misce wymieszać jogurt grecki z jajkami i olejem
Ciasto bananowo-cukiniowe
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem
Ciasto bananowo-cukiniowe
Czekolady posiekać w kostkę Dosypać do mąki i przemieszać
Ciasto bananowo-cukiniowe
Banany rozgnieść i dodać do pierwszej miski wymieszać Cukinię zetrzeć i odstawić na 10 minut Składniki mokre wlać do suchych wymieszać