Sposób przygotowania:
Ciasto bardzo czekoladowe
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
Do masy miksera wkładamy składniki: mąkę, sodę, kakao, cukier, masło, całe jajka, cukier z wanilią oraz śmietanę i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powoli, stopniowo dolewać wrzącą wodę, cały czas miksując. A następnie drobno posiekaną czekoladę. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej foremki keksówki.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 60 minut lub do tzw. „suchego patyczka”.
Do masy miksera wkładamy składniki: mąkę, sodę, kakao, cukier, masło, całe jajka, cukier z wanilią oraz śmietanę i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powoli, stopniowo dolewać wrzącą wodę, cały czas miksując. A następnie drobno posiekaną czekoladę. Miksujemy do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej foremki keksówki.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 60 minut lub do tzw. „suchego patyczka”.