Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia z krówką i kremem budyniowym
1 i 1/2 szklanki mleka i cukier zagotować. Do szklanki (200 ml) wlać mleko i przelać do większej szklanki, dodać 2 żółtka, 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej i bardzo dokładnie wymieszać (nie może być grudek!). Dodać to do gotującego się mleka (ciągle mieszając trzepaczką lub gdy nie posiadasz, to widełkiem od miksera). Gotować aż zgęstnieje i powstanie budyń (ok. 1 min.) Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło zmiksować i powoli dodawać ZIMNY budyń. Blachę (u mnie 22,5cm/28cm) wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować na nich krówkę. Przykryć następną warstwą herbatników. Na to dodać masę budyniową. Na nią warstwę herbatników. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dodać śmietan-fixy. Nanieść na ciasto. Wstawić do lodówki na parę godzin.