Sposób przygotowania:
Ciasto bezproszkowe w innej wersji z porzeczkami1.
Rozbić jajka, a potem oddzielić białka od żółtek.
2.
Ubić na sztywno pianę ze szczyptą soli, a potem wsypać cukier i znowu miksować.
3.
Do ubitej na sztywno piany dodawać kolejno po żółtku i dalej ubijać.
4.
Na końcu wsypać mąkę pszenną i wymieszać łyżką drewnianą.
5.
Ciasto przelać do blaszki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było przeznaczone do poczęstowania ). Na wierzchu ułożyć brzoskwinię pokrojoną w ósemki.
6.
Wierzch ciasta posypać białymi i czerwonymi porzeczkami.
7.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
8.
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
9.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !