Sposób przygotowania:
Ciasto białkowe z makiem i gruszką
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry i dalej ubijamy aż będzie lśniące. Masło rozpuszczamy. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Stopniowo dodajemy do białek masło i mąkę. Mieszamy delikatnie łyżką.
Gruszkę obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką blaszce (12 x 30 cm). Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Studzimy, posypujemy pudrem lub dowolnie ozdabiamy.
Smacznego.
Gruszkę obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką blaszce (12 x 30 cm). Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Studzimy, posypujemy pudrem lub dowolnie ozdabiamy.
Smacznego.
Anulkaaa33