Sposób przygotowania:
Ciasto makowe z biszkoptami.
Białkowe z makiem Białka ubić na sztywno, w trakcie ubijania dodać cukier dalej ubijać. Do ubitej piany stopniowo dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak, delikatnie wymieszać. Pianę makową wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika piec w 180 stop.przez ok.30 minut. MASA Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać. GALARETKI: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Na wystudzone ciasto makowe, wyłożyć masę z mleka, na masie układać biszkopty moczone w wódce i obsypane wiórkami z makiem. Wierzch ciasta zalać galaretką, odstawić do lodówki