Sposób przygotowania:
Białkowy placek
WKŁADKA MAKOWA-Margarynę topimy i studzimy. Schłodzone białka ubijamy ze szczyptą soli. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy. Jeśli piana z cukrem jest już dobrze roztrzepana dokładamy do nich na zmianę mąkę z proszkiem, mak oraz wlewamy margarynę. Ciasto pieguskowe pieczemy w 180˚C prze około 30 min. Studzimy.
BEZA Białka ubijamy, dokładamy cukier. Na koniec, do dokładnie ubitej piany wsypujemy kokos wymieszany z mąką i proszkiem. Pieczemy beze w 180˚C przez 30 min. MASA Połowę mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałej części dodajemy mąki, cukier waniliowy oraz żółtka i razem mieszamy. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, po czym dokładamy stopniowo budyń. Do białej masy budyniowej dokładamy kawę oraz alkohol. Przełożenie: •Ciasto makowe, masa, beza kokosowa.
BEZA Białka ubijamy, dokładamy cukier. Na koniec, do dokładnie ubitej piany wsypujemy kokos wymieszany z mąką i proszkiem. Pieczemy beze w 180˚C przez 30 min. MASA Połowę mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałej części dodajemy mąki, cukier waniliowy oraz żółtka i razem mieszamy. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, po czym dokładamy stopniowo budyń. Do białej masy budyniowej dokładamy kawę oraz alkohol. Przełożenie: •Ciasto makowe, masa, beza kokosowa.