Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ciasto biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo proste w przygotowaniu ciasto o rewelacyjnym smaku. Idealne do zrobienia na niespodziewane wizyty lub gdy nie mamy czasu.

Ciasto biszkoptowe

Składniki:

Ciasto biszkoptowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowe
Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i pod koniec dodajemy cukier puder. Następnie do masy dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Zasypujemy przesianą mąką. Rodzynki moczymy w wodzie. Później suszymy i obtaczamy w mące. Dodajemy do reszty. Następnie mieszamy i przekładamy do wysokiej blaszki wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu kroimy na kwadraty i jemy z jogurtem naturalnym.