Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe
Jajka umyć, sparzyć wrzątkiem. Orzechy zmielić. Wysmarować i posypać bułką tartą formę. Ciasto: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, zmielone orzechy i bułkę tartą. Wszystkie składniki wymieszać. Wylać na wcześniej przygotowaną formę. Piec w temp. 180 stopni, około 30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić do ostygnięcia. Ostygnięty biszkopt przekroić na pół. Masa kakaowa: Na parze ubić masę jajowo - cukrową, schłodzić, masło utrzeć na pianę, dodawać porcjami ubitą masę jajowo - cukrową, a następnie przesiane kakao, ucierać do otrzymania puszystego, gładkie kremu. Wykończenie: Pierwszą część biszkopta posmarować powidłami śliwkowymi, następnie ułożyć wafla - andruta, wystające części andruta odkroić. Wafla - andruta posmarować masą kakaową. Przykryć drugą częścią ciasta. Oblać czekoladą przyrządzoną według przepisu na opakowaniu.