plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne ciasto, które często piekę latem ze świeżych owoców.

Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Maliny umyć i osuszyć na sitku z wody. Jajka ubić z cukrem na pianę - ok. 15 minut. Dodać mąkę, olej, szczyptę soli i proszek do pieczenia - wszystko wolno mieszamy na najniższych obrotach (tak by piana nie zniknęła). Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Przelać do niej ciasto. Na wierzch ciasta układamy jabłka i maliny. Pieczemy ok. 30 minut, w nagrzanym do 180 C piekarniku. Smacznego.
Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Maliny umyć i osuszyć na sitku z wody. Jajka ubić z cukrem na pianę - ok. 15 minut. Dodać mąkę, olej, szczyptę soli i proszek do pieczenia - wszystko wolno mieszamy na najniższych obrotach (tak by piana nie zniknęła).
Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe
Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Przelać do niej ciasto.
Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe
Na wierzch ciasta układamy jabłka i maliny.
Ciasto biszkoptowe jabłkowo-malinowe
Pieczemy ok. 30 minut, w nagrzanym do 180 C piekarniku. Smacznego.