Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z jabłkami
Robimy biszkopt:
Oddzielamy żółtka od białek ,do żółtek dodajemy ocet i mieszamy widelcem , białka posypujemy szczypta soli i ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i cukier puder razem miksujemy.KONIEC MIKSOWANIA
Dalej wmieszamy wszystko łyzką- do białek i cukru dodajemy żółtka z octem ,dalej wolno wsypujac przesianą make z proszkiem do pieczenia a następnie delikatnie łączymy z budyniem i olejem. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą blaszki o wym.26na 38 cm. na ciescie układamy obrane i pokrojone na czastki jabłka i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 180% na około 50min. SMACZNEGO!
Oddzielamy żółtka od białek ,do żółtek dodajemy ocet i mieszamy widelcem , białka posypujemy szczypta soli i ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i cukier puder razem miksujemy.KONIEC MIKSOWANIA
Dalej wmieszamy wszystko łyzką- do białek i cukru dodajemy żółtka z octem ,dalej wolno wsypujac przesianą make z proszkiem do pieczenia a następnie delikatnie łączymy z budyniem i olejem. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą blaszki o wym.26na 38 cm. na ciescie układamy obrane i pokrojone na czastki jabłka i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 180% na około 50min. SMACZNEGO!
Eki