Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i czekolad
Należy przygotować składniki na ciasto i na biszkopt, w dalszej kolejności wbić jajka do wysokiej miski i przy pomocy miksera ubić je ze szczyptą soli. Wsypać cukier kryształ i ubijać składniki, do momentu aż cukier się rozpuści. Do masy jajecznej dodać olej, mąkę tortową oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem zmiksować. Następnie należy tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej przygotowane ciasto. Piec ciasto w temperaturze około 190 stopni C przez około 55 minut, po czym wyjąć ciasto, ostudzić, przekroić na połowę. W dalszej kolejności jabłka obieramy ze skórki i wycinamy środki, kroimy w cząstki. Wkładamy do garnka wlewamy wodę i dosypujemy cukier. Zagotowujemy jabłka aż utworzą jednolitą konsystencję musu i budynie rozpuścić w mleku i wsypać należy budynie, ostudzić i dokładnie wymieszać. Następnie przygotowany mus z budyniami wyłożyć na jeden biszkopt i przykryć drugim biszkoptem. Schłodzić śmietankę i ubić ją na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywną i gładką masę. Rozsmarować równomiernie na powierzchni ciasta. Zetrzeć czekoladę i posypać nią wierzch ciasta, schłodzić przed podaniem.