Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto biszkoptowe z jagodami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybkie i proste ciasto z sezonowymi owocami

Ciasto biszkoptowe z jagodami

Składniki:

Ciasto biszkoptowe z jagodami

 

  • 4 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyzeczki cukru waniliowego
  • 2 szklanki maki
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 100 g margaryny
  • 1 szklanka jagód
  • 1 galaretka z owoców leśnych
  • Owoce umyc i przebrać.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowe z jagodami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Do jajek przesitować mąkę z proszkiem i wlac rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Wlac do keksówki i na wierzchu posypac jagodami. Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Galaretke przygotowac w połowie podanej wody. Ostudzic i zimną, tężejącą polac na ostudzonym cieście.