Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z kremem mandarynkowy
Ciasto: jaja zmiksować z cukrami w misce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Miksować, aż masa zwiększy swoją objętość około czterech razy. Następnie zdjąć z kąpieli wodnej. Dodać olej, wodę i mąkę- wszystko partiami, powoli miksując. Formę do tarty wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wlać ciasto i piec w 170 stopniach około 30 minut. Krem: Mandarynki sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę. Obrane mandarynki zmiksować blenderem, przełożyć do miski. Dodać skórkę, jaja, masło i cukier. Miskę umieścić w kąpieli wodnej. Mieszając od czasu do czasu, gotować, aż całość zgęstnieje (około 40 minut). Powstały krem można przetrzeć przez sito- jeżeli ktoś nie chce mieć drobinek mandarynek. Ja tego nie robiłam. W gorącym kremie rozmieszać galaretkę i ewentualnie dosłodzić. Krem wystudzić i gdy zacznie tężeć, wyłożyć go na odwrócone ciasto.