Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masą kokosową i galaretką
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka. Cały czas ubijając wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec około 15- 20 minut.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zalać mlekiem, gotować na małym ogniu do odparowania mleka. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać przestudzone wiórki kokosowe, wymieszać.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę kokosową. Na masę wylać tężejącą galaretkę. Na galaretce ułożyć herbatniki. Ciasto polać polewą czekoladową.
Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej przed podaniem.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zalać mlekiem, gotować na małym ogniu do odparowania mleka. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać przestudzone wiórki kokosowe, wymieszać.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę kokosową. Na masę wylać tężejącą galaretkę. Na galaretce ułożyć herbatniki. Ciasto polać polewą czekoladową.
Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej przed podaniem.