Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z kokosem
Ubić pianę z białek, dodać cukier, do żółtek, dodać mąkę i 1/2 łyżeczki do pieczenia. Wszystko ubić na masę biszkoptową, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 15 minut.
Na 3 szkl. soku z brzoskwiń ugotować budyń, dodajemy kostkę z brzoskwiń. Dodajemy masę budyniową do podpieczonego ciasta. Na masę brzoskwiniową wykładamy masę kokosową: gotujemy margaryna, wodę i cukier, zdejmujemy z ognia i dodajemy wiórka kokosowe i dodajemy jajko. Wszystko wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok 20 minut, tak aby kokos się lekko zrumienił. Smacznego.
Na 3 szkl. soku z brzoskwiń ugotować budyń, dodajemy kostkę z brzoskwiń. Dodajemy masę budyniową do podpieczonego ciasta. Na masę brzoskwiniową wykładamy masę kokosową: gotujemy margaryna, wodę i cukier, zdejmujemy z ognia i dodajemy wiórka kokosowe i dodajemy jajko. Wszystko wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok 20 minut, tak aby kokos się lekko zrumienił. Smacznego.