Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowo wiśniowe 4
Białka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy żółtka wymieszane z octem. Wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto do formy. pieczemy ok. 30 min. Odsącz brzoskwinie i zachowaj sok, pokrój brzoskwinie w plastry i ułóż na ostudzonym cieście. Kisiele gotujemy z cukrem na soku pomarańczowym i szklance zalewy z brzoskwiń, lekko studzimy i wylewamy na owoce. Galaretki rozpuść w 100 ml. wrzątku i ostudź. Wiśnie osącz z syropu i zmiksuj. Śnieżki ubijamy z mlekiem, dodajemy zmiksowane wiśnie oraz tężejące galaretki. Masę wylej na ciasto, ułóż nasączone w herbacie biszkopty i polej polewą czekoladową tworząc cieniutkie wzorki.