Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwinka
Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Kolejno dodajemy do nich żółtka ,mąkę oraz proszek do pieczenia oraz mak . Przelewamy do blachy 32 x 25 cm i pieczemy 20 minut w temp 175 stopni. Po upieczeniu ciasto studzimy.Placek wierzchni; Ubijamy białka dodając cukier puder. łączymy je z żółtkami i makiem . Pieczemy w takiej samej formie jak biszkopt tylko ,że 15 minut. Przechodzimy do robienia masy budyniowej: Z brzoskwiń odlewamy sok . Dolewamy do niego tyle wody by były 2 szklanki. Jedna szklankę wlewamy do garnka w drugiej mieszamy mąkę i proszek budyniowy.Wlewamy na gotujący się sok i gotujemy budyń . Studzimy. Margarynę ucieramy i kolejno dodajemy do niej budyń . Międzyczasie kroimy brzoskwinie w drobną kostkę i łączymy je z masą . Biszkopt nasączamy ponczem ,wykładamy masę z owocami i przykrywamy drugim ciastem. Chłodzimy w lodówce .