Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe nadziewane kuleczkami
Najpierw przyrządzamy ciasto.
Mąkę, margarynę, proszek do pieczenia i biały cukier łączymy Wcześniej margarynę możemy podgrzać, aby była miękka.
Ciasto wyrabiamy.
Gdy ciasto będzie gotowe wylepiamy nim wysmarowaną tłuszczem blachę.
Ciasto posypujemy kuleczkami kukurydzianymi. Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu ale na trzech szklankach mleka i z cukrem waniliowym. Tak przygotowany, ciepły budyń wykładamy na posypane kulkami ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy ciasto do piekarnika.
Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez około 45- 55 minut.
Smacznego.
Mąkę, margarynę, proszek do pieczenia i biały cukier łączymy Wcześniej margarynę możemy podgrzać, aby była miękka.
Ciasto wyrabiamy.
Gdy ciasto będzie gotowe wylepiamy nim wysmarowaną tłuszczem blachę.
Ciasto posypujemy kuleczkami kukurydzianymi. Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu ale na trzech szklankach mleka i z cukrem waniliowym. Tak przygotowany, ciepły budyń wykładamy na posypane kulkami ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy ciasto do piekarnika.
Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez około 45- 55 minut.
Smacznego.