fictor123

fictor123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Ciasto budyniowe nadziewane kuleczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i proste w przyrządzeniu ciasto na każdą okazję.

Ciasto budyniowe nadziewane kuleczkami

Składniki:

Ciasto budyniowe nadziewane kuleczkami

 

  • 500g mąki,
  • 220g margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki cukru białego,
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych,
  • 200g kulek kukurydzianych śniadaniowych o smaku czekoladowym,
  • 3 szklanki mleka,
  • 20g cukru waniliowego,
  • 2 budynie malinowe lub truskawkowe

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowe nadziewane kuleczkami
Najpierw przyrządzamy ciasto.
Mąkę, margarynę, proszek do pieczenia i biały cukier łączymy Wcześniej margarynę możemy podgrzać, aby była miękka.
Ciasto wyrabiamy.
Gdy ciasto będzie gotowe wylepiamy nim wysmarowaną tłuszczem blachę.
Ciasto posypujemy kuleczkami kukurydzianymi. Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu ale na trzech szklankach mleka i z cukrem waniliowym. Tak przygotowany, ciepły budyń wykładamy na posypane kulkami ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy ciasto do piekarnika.
Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez około 45- 55 minut.
Smacznego.