Sposób przygotowania:
Ciasto buraczkowe przekładane dżememETAP 1:
Jajka, cukier, olejek migdałowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie grudkowata ale taka ma być.
ETAP 2:
Dodać mąkę, proszek z sodą, dodać buraczki i połączyć mikserem składniki na na nie za gęste ciasto.
ETAP 3:
Forma silikonowa 24x11 cm, do formy przełożyć ciasto i wyrównać wierzch łyżką.
ETAP 4:
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
ETAP 5:
Zimne ciasto przekroić na trzy blaty, posmarować dżemem, nakryć drugim blatem, posmarować dżemem i nakryć trzecim blatem, delikatnie przycisnąć.
ETAP 6:
Ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.