Sposób przygotowania:
Ciasto buraczkowe przekładane dżememETAP 1:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495311.jpg)
Jajka, cukier, olejek migdałowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie grudkowata ale taka ma być.
ETAP 2:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495312.jpg)
Dodać mąkę, proszek z sodą, dodać buraczki i połączyć mikserem składniki na na nie za gęste ciasto.
ETAP 3:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495313.jpg)
Forma silikonowa 24x11 cm, do formy przełożyć ciasto i wyrównać wierzch łyżką.
ETAP 4:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495314.jpg)
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
ETAP 5:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495315.jpg)
Zimne ciasto przekroić na trzy blaty, posmarować dżemem, nakryć drugim blatem, posmarować dżemem i nakryć trzecim blatem, delikatnie przycisnąć.
ETAP 6:
![Ciasto buraczkowe przekładane dżemem Ciasto buraczkowe przekładane dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-buraczkowe-przekladane-dzemem-495316.jpg)
Ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.