Sposób przygotowania:
Ciasto Cappucino
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli. Ubijając dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodawać do białek mieszając delikatnie łyżką. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki.
Piec 30 minut w temp. 180 st.
Krem:
Szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej szklance rozmieszać maki i cappucino. Wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając aż zgęstnieje, zagotować i odstawić. Ostudzić. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu cały czas ucierając.
Polewa:
Polewę przyrządzić łącząc wszystkie składniki i podgrzewając. Zagotować i lekko ostudzić.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na dolną część biszkoptu wyłożyć masę i przykryć drugą częścią biszkoptu. Całość polać ciepłą polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli. Ubijając dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodawać do białek mieszając delikatnie łyżką. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki.
Piec 30 minut w temp. 180 st.
Krem:
Szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej szklance rozmieszać maki i cappucino. Wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając aż zgęstnieje, zagotować i odstawić. Ostudzić. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu cały czas ucierając.
Polewa:
Polewę przyrządzić łącząc wszystkie składniki i podgrzewając. Zagotować i lekko ostudzić.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na dolną część biszkoptu wyłożyć masę i przykryć drugą częścią biszkoptu. Całość polać ciepłą polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Anula