Ciasto ciemne z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować na małym ogniu i gotować jeszcze ciągle mieszając 3-4 minuty. Do przestudzonej masy doda

Ciasto ciemne z bakaliami

Składniki:

Ciasto ciemne z bakaliami

 

  • 4 jajka,
  • 25 dag margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • ¾ szklanki wody,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2-3 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • bakalie.

Sposób przygotowania:

Ciasto ciemne z bakaliami
Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować na małym ogniu i gotować jeszcze ciągle mieszając 3-4 minuty. Do przestudzonej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubite na pianę białka. Bakalie oprószyć mąką. Dodać do ciasta, wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto, upiec.