aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto corn flakes

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Prawdziwa słodkość, polecam gorąco!

Ciasto corn flakes

Składniki:

Ciasto corn flakes

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto corn flakes
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy 2 łyżki octu i płatki można je wcześniej troszkę wałkiem rozwałkować aby były mniejsze, masę dzielimy na pół i pieczemy 2 placki w 180 stopniach, w foremce 25/36, jeden do 35 minut. Masa: Margarynę ucieramy na puch. Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, w reszcie mleka, roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlewamy na gotujące się mleko. Mieszamy gotując do zgęstnienia kremu. Gdy krem wystygnie łączymy go z utartą margaryną. Przekładamy chłodne ciasto.

Tagi:

ciasto