Sposób przygotowania:
Ciasto "Cycki Murzynki"
Ciasto Białka ubić na sztywno dodając stopniowo cukier. Wsypać mak, wiórki kokosowe , proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 40 minut. Krem do garnuszka wlać 1/2 szklanki mleka, wsypać budyń,mąkę i wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z budyniem . Pozostałą część mleka zagotować i na gotujące się mleko wlać mieszankę jajeczną stale mieszać. Gotować do zgęstnienia. Wystudzić budyń, a następnie masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, a następnie poukładać biszkopty. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać masło i mleko . Połączyć. Polać biszkopty , a na każdym ułożyć jedną rodzynkę. Schłodzić ciasto.
marietta