Sposób przygotowania:
Cycki Murzynki (Pijak)
Ciasto makowo-kokosowe: Z białek ubijam sztywną pianę. Wsypuję do piany cukier, mak i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam całość łyżką. Masę wykładam na blachę 25 cm na 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok. 25 - 30 minut w 175*C. Masa: Do połowy mleka wsypuję proszek budyniowy, obydwie mąki oraz dodaję żółtka. Dokładnie roztrzepuję. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania w garnuszku. Do gotującego się mleka wlewam masę z mąką i żółtkami. Gotuję całość na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż do zgęstnienia. Miękkie masło ucieram na puszystą masę z cukrem. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i dalej ucieram. Biszkopt smaruję dżemem, kładę ciasto makowo-kokosowe i budyniowo-maślaną masę. Na masie układam biszkopciki nasączone w wódce, a na środek każdego ciastka rodzynkę. Całość dekoruję czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej tworząc esy-floresy.