Sposób przygotowania:
Cycki murzynki lub teściowej
Ubić białka na sztywno dodając powoli cukier,jak cukier będzie zmiksowany bez grudek dodać,żółtka i wszystkie sypkie produkty i upiec w temperaturze 150-160 C około 30 min.Przygotować krem,ugotować budynie,wystudzić do zimnego,masłu utrzeć dodając powoli zimny budyń na koniec można dodać troszkę alkoholu dla podkreślenia smaku lub aromatu wanil lub ulubionego przez Was.Ciasto makowe nasączamy delikatnie herbatka lub woda+sok z cytryny+ cukier,następnie wykładamy na ciasto krem >biszkopty nasączone alkoholem>polewa czekoladowa>rodzynki na każdy wierzchołek:P.Polewę należy przygotować następująco : żelatynę(1łyżka) rozpuścić w 2łyżkach gorącej wody.Cukier,margarynę,kakao,rozpuścić przegotować,dodać żelatynę,przestudzić dodać śmietanę i roztrzepać,tężejącą wylewać na biszkopty.Smacznego!
Wokalista
Uwielbiam je tak samo jak sernik !!
Boże !
Ah!!
Aż chce się jeść !
luna