Sposób przygotowania:
Ciasto cynamonowe z polewą czekoladową
Robienie ciasta rozpocząć od wymieszania mąki, jajek, cukru, oleju i sody oczyszczonej. Wszystko razem dobrze ubić. Do ubitej masy dodać ostrożnie 2 łyżki powidła oraz 3 łyżki cynamonu. Wszystko jeszcze chwilę ubić. Ciasto przelać na posmarowaną tłuszczę lub obłożoną papierem do pieczenia formy. Placek piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 45 minut. Po upieczeniu polać ciasto polewą czekoladową.
Polewa:
Margarynę rozpuścić na ogniu. Po roztopieniu dodać wodę, cukier i kakao. Całość jeszcze chwilę gotować i dokładnie mieszać.
Polewa:
Margarynę rozpuścić na ogniu. Po roztopieniu dodać wodę, cukier i kakao. Całość jeszcze chwilę gotować i dokładnie mieszać.