Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Cytryny sparzamy wrzątkiem następnie skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do skórki dodajemy cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn, jogurt ze śmietaną, olej i dokładnie mieszamy. Wbijamy jajka i ponownie mieszamy do połączenia składników. Na końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz szczyptę soli krótko mieszamy do połączenia się składników. Przygotowaną masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x12. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 minut. Wystudzone lukrujemy. PRZYGOTOWANIE LUKRU: Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać.* zmodyfikowany przepis pochodzi z bloga "Mała Cukierenka" ** robiłam z podwójnej porcji dlatego na zdjęciu jest większa keksówka