Sposób przygotowania:
ciasto cytrynowe z migdałami
przesiana mąke wysypac na stolnice zrobić w srodku dołek i dodac całe jajko żółtko i sól na bokach kładziemy kawałki masła
wszystko razem eyrabiamy na ciasto i odstawiamy na około 40-50 minut
w między czasie przygotowujemy nasze nadzienie
do miski wsypać mielone migdały , cukier skórkę z cytryny i sok wszystko dokłądnie mieszamy
po 50 minutach ponownie wygniatamy nasze ciasto i rozwałkowujemy je na dwa okrągłe placki ( tu tez zalezy jaa mamy formę)jeden placek kładziemy na dno wysmarowanej formy i podwijamy brzegi na 2 cm rozsmarowujemy nadzienie i przykrywamy drugim plackiem dobrze ale delikatnie przygniatamy
grórny placek nakłómay w kilku miejscach i posypujemy migdałami i polewamy roztopinonym masłem
wszystko razem eyrabiamy na ciasto i odstawiamy na około 40-50 minut
w między czasie przygotowujemy nasze nadzienie
do miski wsypać mielone migdały , cukier skórkę z cytryny i sok wszystko dokłądnie mieszamy
po 50 minutach ponownie wygniatamy nasze ciasto i rozwałkowujemy je na dwa okrągłe placki ( tu tez zalezy jaa mamy formę)jeden placek kładziemy na dno wysmarowanej formy i podwijamy brzegi na 2 cm rozsmarowujemy nadzienie i przykrywamy drugim plackiem dobrze ale delikatnie przygniatamy
grórny placek nakłómay w kilku miejscach i posypujemy migdałami i polewamy roztopinonym masłem