Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto cytrynowe z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wspaniały smak i aromat cytrynowy połączony z pyszną żurawiną. Ciasto szybkie i łatwe do przygotowania.

Ciasto cytrynowe z żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto cytrynowe z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe z żurawiną
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Cienkim strumykiem wlej rozpuszczoną margarynę. Do ciasta dodaj skórkę otartą z cytryny, wyciśnięty sok oraz żurawinę. Wymieszaj. Ciasto wyłóż na foremkę (wym. 10x25cm). Piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem. 
Ciasto cytrynowe z żurawiną
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Cienkim strymykiem wlej rozpuszczoną margarynę.
Ciasto cytrynowe z żurawiną
Do ciasta dodaj skórkę otartą z cytryny oraz wyciśnięty sok.
Ciasto cytrynowe z żurawiną
Na końcu dodaj suszoną żurawinę. Wymieszaj.
Ciasto cytrynowe z żurawiną
Ciasto wyłóż na foremkę (wym. 10x25cm). Piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka