Sposób przygotowania:
ciasto cytrynowo - mandarynkowe
Biszkopt: Żółtka oddziel od białek. Białka ubij, dodaj cukier, żółtka, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszaj. Następnie dodaj ocet i olej. Wyłóż na blachę posmarowaną margaryną i wyłożoną papierem do pieczenia.Piecz ok. 20 min. w temp. 170 stopni. Masa: Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. W kubku kwaśnej śmietany rozpuść cytrynową herbatkę. Śmietanę kremówke ubij ze "śmietan - fiksami", następnie dodaj przestudzoną żelatynę i wymieszaj. Cały czas ubijając, dodaj herbacianą śmietanę. Na wystudzonym cieście ułóż osączone mandarynki, następnie zalej je przygotowaną masą. Udekoruj cukrem błyszczącym lub wg swojego uznania.