Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe
1. Włożyć masło, cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka.
2. Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i przesiane kakao.
Dodawać na przemian mieszankę mączną i mleko do masy maślanej, cały czas ucierając.
3. Wylać powstałe ciasto do kwadratowej blachy o boku 20 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 55 minut (sprawdzić patyczkiem).
Zostawić ciasto w blasze na 10 minut, a potem przełożyć na druciany stojak do wystudzenia.
Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka.
2. Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i przesiane kakao.
Dodawać na przemian mieszankę mączną i mleko do masy maślanej, cały czas ucierając.
3. Wylać powstałe ciasto do kwadratowej blachy o boku 20 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 55 minut (sprawdzić patyczkiem).
Zostawić ciasto w blasze na 10 minut, a potem przełożyć na druciany stojak do wystudzenia.