olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Ciasto czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Propozycja prostego i bardzo smacznego ciasta czekoladowego, które co istotne powstaje bez udziału mąki.

Ciasto czekoladowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto czekoladowe

 

  • 110 g masła
  • 6 jajek
  • 110 g utartej czekolady
  • 150 g cukru
  • 25 g kakao
  • 1,5 budyniu czekoladowego
  • 0,5 paczki proszku do pieczenia (2 łyżeczki)
  • 85 g migdałów - opcjonalnie na wierzch do ozdoby

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe
Masło topię i studzę. Następnie ucieram je wraz z żółtkami.Następnie łączę masę z cukrem połączonym z proszkiem do pieczenia. Po czym dodaję budyń czekoladowy, startą na tarce czekoladę połączoną wraz z kakao. Całość dokładnie mieszam, a na koniec łączę z ubitym białkiem.Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 185C przez 50 minut.
Ciasto czekoladowe
Masło topię i studzę. Następnie ucieram je wraz z żółtkami.
Ciasto czekoladowe
Następnie łączę masę z cukrem połączonym z proszkiem do pieczenia.