s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Ciasto czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super proste i super pyszne ciasto

Ciasto czekoladowe

Składniki:

Ciasto czekoladowe

 

  • 150 g masła
  • 2 tabliczki czekolady deserowej
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl. mąki
  • 3 jajka
  • łyżeczka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe
1.Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w garnku, zmieszać
z roztopionym masłem – ostudzić
2.Jajka zmiksować, dodać cukier, cukier waniliowy, ostudzoną masę czekoladową i mąkę, zmiksować na gładką masę.
3.Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 250° C.
4.Można ozdobić polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami włoskimi.