Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe
1.Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w garnku, zmieszać
z roztopionym masłem – ostudzić
2.Jajka zmiksować, dodać cukier, cukier waniliowy, ostudzoną masę czekoladową i mąkę, zmiksować na gładką masę.
3.Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 250° C.
4.Można ozdobić polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami włoskimi.
z roztopionym masłem – ostudzić
2.Jajka zmiksować, dodać cukier, cukier waniliowy, ostudzoną masę czekoladową i mąkę, zmiksować na gładką masę.
3.Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 250° C.
4.Można ozdobić polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami włoskimi.