Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe bez laktozy
Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopioną czekoladę - miksujemy. Następnie suche składniki - znów miksujemy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Maliny zalewamy wodą, podgrzewamy. Gdy zaczną się gotować, dodajemy galaretkę, mieszamy.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko i mieszamy.
Ciasto przekładamy konfiturą, polewamy czekoladą i dekorujemy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Maliny zalewamy wodą, podgrzewamy. Gdy zaczną się gotować, dodajemy galaretkę, mieszamy.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko i mieszamy.
Ciasto przekładamy konfiturą, polewamy czekoladą i dekorujemy.