Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z malinamiETAP 1:
Masło i czekoladę roztapiamy w garnuszku, dodajemy kakao i mleko, mieszamy.
ETAP 2:
Jajka opłukujemy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z cukrem, a następnie z ostudzoną masą czekoladową.
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy.
Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
ETAP 3:
Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia.
ETAP 4:
Na wierzch ciasta wykładamy maliny.
Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Pieczemy ok. 40 minut.
Po ostudzeniu, przed podaniem, ciasto posypujemy cukrem pudrem przesianym przez sitko.
gosiapiotrek23
zbysiowa
AliZet
Ag.Zetka
Dziękuję :)