Sposób przygotowania:
Maślane ciasto z truskawkami i rumem
Białka jajek ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Do ciasta wlać rozpuszczone i przestudzone masło i rum. Całość wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 25×30 cm, a na wierzchu ułożyć umyte i obrane truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 25×30 cm, a na wierzchu ułożyć umyte i obrane truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego